Informació general


Consulta'ns els teus dubtes

Tota la informació
sobre el teu carnet

Aqui trobaràs tota la informació que necessites saber sobre el teu carnet de conduir: expedients, taxes, examens, certificats metges i caducitats.  Si tens més dubtes, contacta amb nosaltres i et respondrem avui mateix.

Si, s’ha de pagar com a mínim 2 setmanes abans de l’examen i per a cada carnet es paga una taxa diferent.

Quan et presentes al primer examen del carnet, com a mínim 2 setmanes abans de la data de l’examen s’entreguen: l’expedient de l’alumne, certificat metge, fotocòpia del DNI en vigor i la taxa de tràfic.

Per a cada autoescola la Prefectura de Trànsit envia un calendari amb les dates d’examen disponibles, sempre subjecte a possibles modificacions, això vol dir que la data i l’hora de l’examen pot canviar fins a un dia abans de la data prevista.

Les places per als exàmens de circulació estan limitats per a cada autoescola de diferent manera, i l’autoescola no pot sol·licitar més places d’examen, a causa d’aquest inconvenient, de vegades hem de ajornar l’examen d’alguns alumnes per a properes dates.

Autoescola Rabassada vol informar, especialment als nostres alumnes, que les autoescoles no som culpables d’aquesta situació. Som víctimes com els nostres alumnes. L’autoescola desitja treballar i examinar, però els únics que us poden donar una solució a aquesta situació és la DGT / Prefectura de Trànsit

El certificat metge s’ha de tenir abans del primer examen i no ha de tenir més de 3 mesos d’antiguitat. Per a cada carnet s’ha de fer un nou certificat metge o es pot demanar un duplicat de certificat al centre mèdic si està dins dels 3 mesos de vigència. En cas contrari, s’ha de fer un nou certificat.

Un criteri molt important del certificat mèdic són les malalties, que també inclou la necessitat de les ulleres. Si en el teu certificat mèdic posa que tú necessites portar ulleres, a l’examen pràctic estàs obligat a portar les ulleres o lents. I a l’inrevés, si en el certificat mèdic no posa que necessites ulleres i l’examen pràctic portes les ulleres posades, l’examinador no et permetrà fer l’examen i hauràs de fer-te un orto certificat mèdic.

Després d’aprovar l’examen tens 2 anys, des de la data de l’examen, per aprovar el següent. Després d’aprovar el segon examen, tens uns altres 2 anys, des de la data de l’últim apte per aprovar el següent examen. En cas de no presentar-te a l’exàmen del segon carnet en 2 anys, els examens aprovats caduquen.

Si no aproves l’examen, tens 6 mesos per tornar a presentar-te al mateix examen. En cas contrari l’expedient es caduca i caldrà repetir tot el tràmit de presentació d’un nou expedient excepte el certificat mèdic i hauràs de pagar de nou el tràmit a l’autoescola per poder renovar l’expedient.

Una taxa de tràfic et permet fer només 1 suspens, en cas de suspendre 2 vegades, has de renovar l’expedient. Això vol dir que caldrà repetir tot el tràmit de presentació d’un nou expedient excepte el certificat mèdic (ap. B), i hauràs de pagar de nou el tràmit a l’autoescola per poder renovar l’expedient.

Si ja tens el carnet, i aviat es caduca, pots tramitar la renovació del carnet a qualsevol centre mèdic autoritzat.